2017. május 30., kedd

Daily Best Challenge 2

Arra sikerült rájönnöm, hogy nem fogok tudni minden napra megírni egy ilyet, úgyhogy minden második nap fogom kitenni a következő részt. (Persze, megpróbálom majd, de egyelőre nem sok reményt fűzök hozzá.)
A mai az amit, az összeszedett tíz dolog közül talán a legjobban vártam.

MÁSODIK: KEDVENC SHIPEM (AZ OTP-M)


A lustaság lételemem, úgyhogy kezdjük a rövidítéssel: a kedvenc ship, ami a legközelebb áll hozzád, idegen szóval az otp-d. Ez egy ilyen kis mozaikszó, most nem tudom megmondani, miből jött létre, de ha valakit érdekel részletesen, nem nehéz ráakadni. A továbbiakban így is fogom használni ezt a szót.
Az előzőhöz hasonlóan most is elég nehéz dolgom volt, mert a fandomoknál már csak egy dolga van több egy ficírónak, ami nem más, mint a shipek. Hogy lecsökkentsem ezt a rengeteget, olyat választottam, akik nincsenek együtt az eredeti történet szerint, de mégis elég sokak szerint működik köztük a kémia, és persze slash kategóriába sorolhatók. Nálam ez a ship a Cherik, azaz, az X-men Charles Xavier-je (X Professzor, ha esetleg valaki nem ismeri a sztorit) és Erik Lehnsehrrje (Magneto, még mindig azért, ha valaki nem ismeri).
Hogy miért ők? A Cherik volt az első vérbeli slashshipem, amibe akkor estem bele (meg úgy az egész Marvel fandomba), amikor egy barátnőm elküldött nekem egy ficet, hogy „nézzedmárdejó”. Alternatív, nem-mutáns világban játszódott, de azt mondtam a végén, hogy mindent ismerni akarok, ami ehhez a pároshoz kapcsolódik. Ez volt három éve, és azóta megállás nélkül shippelek. A tumblr-falam tele van/volt velük, és magyarul, illetve angolul több mint negyven fanfictiont olvastam el ezzel a párossal.
Mit szeretek bennük annyira? Egyszerűen megragadott a kapcsolat dinamikája és sokszínűsége. Mindkét karaktert nagyon komplex szereplőnek tartom a múltjukkal, jellemükkel, véleményükkel. Talán az összes shipem közül őket érzem a legemberibbnek, rengetegszer döntenek rosszul, bánják meg, amit tettek, örülnek egyszerű dolgoknak. És ezek a jellemzőik teszik lehetővé, hogy kifogyhatatlan a témák tárháza, amiben írunk velük. El tudok velük ugyanúgy képzelni egy boldog, habos-babos fluffot humorral és őrülten cuki pillanatokkal, mint egy szívettépő angsot, amin napokig lehet sírni és üresen meredni a semmibe. Annyira se veled-se nélküled, hogy nem tudom nem kedvelni a hangulatot. Vigyorgó pofával zuhanhatnának a boldogságba, de a személyisége egyiküknek sem engedi meg, hogy lemondjanak az elveikről és akár egy kis darabot is feláldozzanak magukból, ami szükséges egy kapcsolat kompromisszumához.
Mivel fejezem ki a rajongást? Én nem írtam még velük soha, mert nem akarok ennyi olvasás után nekiesni az írásnak. Attól félek, hogy a korábban olvasott dolgokból másolnék le egy csomó dolgot, és ezt nem akarom. Helyette rajzolok sok-sok Cheriket. :D
Hoztam is két saját fanartot, mert olyat nem sokat láttatok még tőlem. (Szokásos duma: lenyúlni nem szabad, mert csúnya vége lesz, ha kell valamire, kérdd el, és lelkes vigyorral adom a fotóját.)
   


Nektek mi volt az "első shipetek"? És melyik a kedvencetek? :3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése