2018. március 8., csütörtök

#ezvagyokén kihívás

Már nagyjából egy hete hívott ki Amy Bogie #ezvagyokén kihívására, de sajnos csak most jutottam el oda, hogy meg tudjam válaszolni a kérdéseket. Nagyon érdekesnek bizonyultak, úgyhogy Amy, köszönöm a kihívást! *3*



A kihívás az itt felsorolt szabályok alapján működik:

Szabályok:

  • Kihívtak? Fogadd el - vagy ne, rajtad áll - és szánj egy bejegyzést a következő kérdések megválaszolására:
    1. Ki vagy Te?
    2. Mi az álmod?
    3. Mi a kedvenc emléked?
    4. Mi jelenti számodra a boldogságot?
    5. Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy szépség?
    6. Szerinted hogyan írnának körül Téged a környezetedben élők? Mennyire egyezik ez az első kérdésre adott válaszoddal?
    7. Mi a legnagyobb félelmed?
    8. Hogyan látod magad 1 év múlva?
    9. Mi volt a legnagyobb őrültség, amit valaha csináltál?
    10. Ki vagy mi az első számú motivációd?
    11. Mit csinálsz, ha valaki elkezdi igazságtalanul kritizálni egy barátodat, de nem tudja, hogy közel áll hozzád?
    12. 5 év múlva emlékezni fogsz arra, mit csináltál tegnap?
    +1. Fejezd be a mondatot: Arra vágyom, hogy...
  • Hívj ki Te is néhány további bloggert, akiknek kíváncsi vagy a válaszaikra. Annyi jelölted lehet, amennyit akarsz.
  • Másold be a szabályokat (a kérdésekkel együtt), hogy kihívottjaid tudják, mi a dolguk. Bejegyzésedben ne felejtsd el megemlíteni a bloggert, aki Téged hívott ki.

Válaszaim a kérdéseke:

1. Ki vagy Te? Night vale-i Kámzsás Alakként funkcionáló, magát olykor (túl gyakran) macskának képzelő írópalánta-féle, akiből filozofikus gondolatok áradnak mindenfelé különösebb kontextus, vagy kérdés nélkül. Folyamatosan.
Ezek alapján nem hinném, hogy bárki is szívesen megismerne közelebbről, de nem tudom normálisabban megfogalmazni magam. :D
(Aki nem ismeri: Night Vale-ben vannak ilyen Kámzsás Alakok, akik konkrétan semmit nem csinálnak azon kívül, hogy vannak és rohadtparák.)


2. Mi az álmod? Általában mindig más. Több is van. Az egyik legnagyobb talán az, hogy egyszer eljussak (újra) Bácsbe, és felkeressem az egyik kedvenc énekesem, Squalloscope-t, csak úgy, mert nincs jobb dolgom.


3. Mi a kedvenc emléked? Amikor két barátnőmmel bloggertalálkozóra mentünk. Utána egy fél éjszakára a MÁV kénköves poklában rekedtünk a nyílt pályán órákat álló vonatban. Igazán emlékezetes volt, az biztos. (Elég furcsa értelmezéseim vannak a "kedvenc" és "legjobb" szavakkal kapcsolatban.)


4. Mi jelenti számodra a boldogságot? Hát, nem az, ami most van körülöttem: káosz. Tehát, azt hiszem, valamiféle "rend", amikor úgy elfelejtheted a problémákat.
Mondjuk azt sem mondanám, hogy nem szoktam boldog lenni, mert elég gyakran vagyok az - ha pozitív apróságok összedobódnak, akkor még az sem zavar, hogy a radiátoron felejtettem a törölközőt, és valószínű a lakás egy gigantikus hamukupac lesz, mire hazaérek...BASSZUS VISSZA KELL FORDULNOM, MIELŐTT ELÉG AZ OTTHONOS KÁOSZOM, hátminekfogokénörülnihanincskáosz!!!


5. Mi jut eszedbe arról a szóról, hogy szépség? Szerintem a szépség az, amikor valaki el tudja fogadni önmagát, és szeretni tudja magát olyannak, amilyen. (Természetesen, ha valamin változtatni akar, mert az gátolja a személyisége fejlődésében, vagy az a boldogsága gátja, akkor hajrá.) Ez a kettő erőt ad az adott embernek, és ez az erő széppé teszi őt, ugyanis a lelkéből fakad. Szóval a kisugárzást mondanám válasznak.
A külső szépség szubjektív, mindenkinek más a "szép" ránézésre, de ha valami pusztul belülről, akkor az objektíven nem oké.


6. Szerinted hogyan írnának körül Téged a környezetedben élők? Konkrétan fogalmam nincs róla, mert elég meghatározhatatlan vagyok. Néha valami tök saját dimenzióban létezem, és ez a magam módján valamilyen szinten kívülállóvá tesz. Közben meg foggal-körömmel ragaszkodom az engem körülvevő világhoz. Amiket visszahallok, azok általában a "fura", illetve "űrlény" szavak, többségében teljesen semleges háttérjelentéssel.

Mennyire egyezik ez az első kérdésedre adott válaszoddal? Eléggé, mert magam sem tudom meghatározható skálára helyezni magam. Vannak dolgok, amikből egy kicsit többet értek, mint a kívülállók, de legalább ugyanennyi olyan tény is van, amit ők látnak, de én nem.


7. Mi a legnagyobb félelmed? Az, hogy egyszer végleg elszakadok az írástól és a rajzolástól. Örök félelmem, hogy egyszer elfogynak az ötleteim, és mindkét dolognál meredek az üres lapra, és konstans semmi zúg az agyamban. Szerintem akkor konkrétan megőrülnék.


8. Hogyan látod magad 1 év múlva? Sokkosan. A nyakamban lesz az érettségi, levegőt venni nem lesz időm.


9. Mi volt a legnagyobb őrültség, amit valaha csináltál? Ha csak egy lett volna... Random buszozzunk el egy tökiegen városba, másszunk be más emberek gyanúsan magántulajdonban lévő, veszélyessé vált romos épületeibe, ezeket lehetőleg úgy végezzük, hogy másokat is magunkkal rántunk. Csináltam már jókora őrültségeket, de nem tudnék egyet kiemelni közülük.


10. Ki vagy mi az első számú motivációd? Három ember. Az első Halsey, énekes-dalszerző, aki kellő inspirációt ad minden alkalommal, hogy talpra álljak egy adott helyzetben. A második Cecil Baldwin, a Welcome to Night Vale Cecil Palmerének szinkronhangja: ő mindig azt juttatja eszembe, hogy bármennyire kilátástalannak tűnik a helyzetem, soha nem szabad feladni. A harmadik egy magyar író, Rácz-Stefán Tibor, aki csodálatos könyveivel és a tavalyi Könyvhét alkalmával való dedikálása óta mindig eszembe juttatja, hogy "az élet csodaszép", ha én azzá teszem.


11. Mit csinálsz, ha valaki elkezdi igazságtalanul kritizálni egy barátodat, de nem tudja, hogy közel áll hozzád? Közlöm vele, hogy számomra egy fontos és közelálló személyről van szó, és megértem, ha neki más a véleménye, de legyen olyan kedves, és előttem hagyja békén. Amennyiben nem képes erre, kevésbé szép szavakkal küldöm el a búsba.


12. 5 év múlva emlékezni fogsz arra, mit csináltál tegnap? Egy elég húzós Aphrodité szoborportrét rajzoltam négy és fél órán át szénnel. Gyakorlatilag betemetett a szénpor, szóval biztos vagyok benne hogy igen - ha másról nem, a rajzról, amit készítettem.


+1. Fejezd be a mondatot: Arra vágyom, hogy... végre legyen időm azokra a személyekre, akik sokat jelentenek nekem.



A kihívottjaim:

Mert a ti válaszaitok igazán érdekelnek ;)

http://elsobekezdes.blogspot.hu/
http://mindenamittankwalltitkol.blogspot.hu/
http://restaconmemaradjvelem.blogspot.hu/
https://shipsinker-cora.blogspot.hu/
https://csillagtortenetek.blogspot.hu/


4 megjegyzés:

  1. Szia!

    Nagyon-nagyon szépen köszönöm a kihívást! Igyekszem minél hamarabb megválaszolni a kérdéseket! :)

    Ölel,
    Henna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia:)
      Szívesen, kíváncsian várom a válaszaid! :D

      Törlés
  2. Szia.

    Hűha, ahogy látom elég sok közös van bennünk :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia kedves lélekállat valahol az univerzum túlvégén*----*
      Mindig jó érzés rokon lelkekre bukkannom :3 :D

      Törlés