2017. június 7., szerda

Nyári Book Tag

Ma nem a kihívás hatodik részével jöttem, hanem book taggel, amit még soha nem csináltam. Brukú Szürke hívott meg tegnap, és én azonnal rácsaptam az alkalomra, mert nagyon megtetszett.


1. Milyen könyvet olvastál, amely nyáron játszódik?
Huu, ez már most megfogott, mert a legtöbb esetben meg sem jegyzem, hogy milyen évszakban játszódik egy könyv. Kivéve akkor, ha az nagyon feltűnő. Ilyen klasszikus „nyári limonádét” nem olvastam, mert mindig valami lélektépázósra megyek. Ha viszont jól emlékszem, akkor Agatha Christie Tíz kicsi négere nyári.

2. Melyik könyvbéli helyszínre mennél el szívesen nyaralni a nyáron?
Erre túlzottan klisés a válaszom: Roxfort. Már az első kötetnél gondolkoztam azon, hogy hogy lehetne eljutni oda. Ha vannak ötletek, akkor szívesen várom őket, mert én még nem találtam semmi jót :D

3. Mit olvasnál szívesen kötelező olvasmányként ezen a nyáron?
Patrick Ness Chaos Walking trilógiáját. Disztópia, sci-fi, gondolatolvasás (pontosabban gondolathallás), szerelem, meg minden, ami kell ahhoz, hogy valami izgalmas legyen. A mondanivaló és a szereplők már adják magukat. Főleg a szereplők, mert még soha nem volt a kezemben olyan könyv, ahol ennyi karaktert gyűlöltem és imádtam egyszerre.

4. Melyik könyvbéli karakterrel/karakterekkel töltenél el szívesen egy estét nyári tábortűznél?
Neil Gaiman és Terry Pratchett Elveszett próféciákjából (Good Omens) Crowley-val és Aziraphale-el. Én még mindig szeretném elhinni, hogy azok ketten léteznek. Szerintem sose fogok felnőni.

5. Ajánlj egy könyvet erre a nyárra!
Most millió könyv eszembe jutott, mert nyaranta szoktam rengeteget olvasni. De legyen valami olyan, ami könnyed(ebb), pörgős, izgalmas, mégis van benne valami kis plusz. Kemény Zsófi: Én még sosem. Nem szoktam szeretni az ilyesmi „gimis” sztorikat, de ősszel volt egy íróolvasó találkozó Kemény Zsófival, és szinte muszájból nekiláttam. Kapott három napot… És hűha, kettő alatt kivégeztem és még tetszett is, de nagyon. :D

6. Mi az első dolog, ami eszedbe jut a nyár és a könyv szóról?
Az, hogy még mindig nem szereztem új széket az erkélyre, és sürgősen hozzá kellene látnom az erkélydíszítéshez. Régebben volt ott egy olvasókuckóm, és azt szeretném visszaépíteni.

7. Melyik könyvet/könyveket tervezed elolvasni ezen a nyáron?
Jövőre magyar emeltre megyek, úgyhogy lehetőleg az összes kötelezőt. Tervben van még Neil Gaiman legújabb könyve, Lev Grossmantól a Varázslók és a Szólít a szörny. Lesz még több is, de egyelőre ennyit merek mondani, mert aztán nem végzek velük.

8. A forrás megjelölésével hívj meg három embert ennek a tagnek a kitöltésére!


  Akitől kaptam a tag-et: Brukú Szürkétől Első bekezdés blog írójától kaptam.

Akiket én szeretnék kihívni:
Lucia Summer, az I promise nothing írója
Suonjar, a ~Mal einen Kreis~ írója
Anna Hering, a Forever írója


2 megjegyzés:

  1. Szia,

    Megnézném azt az erkélyt és az ott kialakított olvasó kuckót :D

    A Varázslókat épp most fejezem be. A történet maga jó, viszont bőlére eresztette az író a mondandóját...
    A szólít a szörny nekem tetszett, elgondolkodtató nagyon. És a belőle készült film is nagyon ott van. :)

    Puszi
    Brukú

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :3
      Jelenleg az a kuckó romokban hever, de ha sikerül összekapnom, akkor lövök róla valami "tumblis" képet, amit kiteszek :D
      A Varázslókat nekem nővérem ajánlotta, úgyhogy bele merek vágni. Miatta lettem Patrick Ness rajongó, és a Trónok Harcát is azért kezdtem el, mert rengeteget nyaggatott vele :DD
      Azt nem tudtam, hogy film is van belőle, de így már azt hiszem, végképp hosszabb nyári szünetre lenne szükségem.

      Törlés