2017. július 1., szombat

Találkozás


Ez a pályázatra készített másik novellám. Régebbi, de még nem volt lehetőségem posztolni (többek között a Daily Best Challenge miatt). Így utólag nem lett annyira szuper, de ha már sokat vacakoltam vele, akkor ki is teszem. Egyperces, fluff, saját karakteres, kivételesen nem slash, de romantikus.Egyéb infó a bloggal kapcsolatban: július 5. és 10. között egyáltalán nem leszek elérhető, úgyhogy addig a blog kvázi szünetel. Utána visszatérek a fanficeimmel. :D

Zene: https://www.youtube.com/watch?v=zB6oIdz_ZXo


*

A nő idegesen pillant karórájára, a napfényben megcsillannak az apró ezüstös mutatók, és ő futni kezd. Van két perce átjutni a zsúfolt hídon a buszmegállóig, és villámsebességgel fészkeli be agyába magát a gondolat, hogy ilyen formában elérni a buszt egyenlő a lehetetlennel. Cipője kopog a repedezett betonon, arcába fújja az enyhe szél a nagyváros porát. Ideges, kipirul, ahogy fut, aztán a busz sehol nincs.
A megálló majdnem üres, csak egy férfi áll ott egyedül, mobilját böngészi. Odaáll mellé, pár méter távolságra tőle, végigméri. Megszólítja:
- Elment már a negyvenhármas busz?
A férfi összerezzen a hangra, váratlanul éri, egy pillanatig nem tud megszólalni. Szürkészöld tekintetét a nőre helyezi, lassú mozdulattal zsebre vágja telefonját, és a nő abban a percben elveszik, amint összekapcsolódik tekintetük.
- Én is arra várok. Úgy néz ki, igen.
A nő szomorú bólintással veszi tudomásul, hogy még legalább negyed órát kell itt várnia a következőre. Igazából sehová nem siet, fölösleges lett volna a korábbi busszal mennie, de ő szeret pontos lenni, úgyhogy azért egy kicsit bosszús. Otthon főzhetne valamit, vagy megnézhetne egy filmet, aztán levinné sétálni a kutyát.
- Meddig megy?
- Négy megállót. Utána sétálok hazáig. – Észre sem veszi, hogy válaszolt a férfi kérdésére. – És maga?
- Végállomás, ha jól tudom. Még új vagyok a környéken.
Valóban egy hete sincs, hogy egy barátja albérletébe költözött, hatodjára száll fel a negyvenhármasra, és másodjára látja a nőt, aki éppen elvarázsoltan nézi a messzeségben feltűnő hegyeket, vagy valamit, ami hasonlóan érdekes számára. Már az első alkalommal megjegyezte, észrevette a többtucat ember között, akik ugyanitt várakoztak. Feltűnő volt a hullámos, vöröses haja, meg a pöttyös szoknyája, ami akkor volt rajta. Most egy sima farmer van rajta halványrózsaszín inggel, a haja be van fonva, és tekintete gondterheltnek tűnik.
Furcsamód úgy érzi, mintha már ezer éve ismerné, pedig a nevét sem tudja. Ezekben a percekben szeretne hinni az újjászületésben, vagy bármilyen egyéb csodában, ami leírja, hogy mégis ismerhetik egymást valahonnan.
- Amúgy Szilvi vagyok.
- Péter. – Hangja megremeg, ahogy a puha kezekhez ér, érzi, amint kézfejét lágyan végigkaristolja egy kígyót formázó gyűrű.
Ez az a perc, amikor két idegen ember életében jön valami változás – érzi, ahogy megszorítja a nő kezét. Bizalmasan rámosolyog, hogy eltakarja a hirtelen keletkező kínos csendet. A nő – Szilvi – már bemutatkozott, most ő jön egy lépéssel.
- Siet valahová? – Ahogy kimondja, tudatosul benne, hogy ez a legrosszabb, amit egy olyasvalakitől kérdezhet, akit mindössze három perce ismer.
Szilvi megrázza fejét, fülbevalói ide-oda inganak, és most először néz úgy igazán mélyen a férfi szemébe. Kék szeme van, olyan, mint a mögöttük feszülő tiszta égnek, a legvadabb álmoknak, a szabadságnak.
- Tudok a közelben egy kellemes kávézót. Csak két megállóra van innen. Nagyon finom koktéljaik vannak, meg hangulatos teraszuk.
A megálló bemondója töri meg beszélgetésüket, recsegő géphang egy távoli hangszóró mögül, ami visszarántja kettejüket a valóságba, és egy másodpercre Péter érzi, hogy mennyire abszurd a buszmegállóban leszólítani valakit és elhívni kávézni. Az egésznek talán nincs semmi értelme, talán halvaszületett ötlet, és ha logikusan gondolkodna, akkor a lehető leggyorsabban lépne le a megállóból. Valami mégis az ellentétét súgja ennek, erősíti fel benne a gondolatot, hogy próbálkozzon meg helytállni, ha már idáig eljutott.
A busz nagy robajjal fékez, néhányan leszállnak, miután kinyílnak a nyikorgó ajtók, és ők foglalják el a helyüket.
- Akkor kávézó?
- Kávézó. – Szilvi mosolya ragyog.
A férfi felengedi maga előtt a nőt, megvárja, amíg helyet választ maguknak. Ez lenne a szerelem?

Talán. De ők már csak két ember a délutáni forgalomban hömpölygő tömegből.

*
Véleményt, sütit, kismacskát szívesen látok a kommentek között *3*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése